Meerwaarde Werkgeversplatform ION Vallei

22 september 2022
Meerwaarde Werkgeversplatform ION Vallei - ION Vallei

Voor en door werkgevers

Steeds meer ondernemers onderschrijven het belang van inclusie: het in dienst nemen van mensen met een beperking of met afstand tot de arbeidsmarkt. Het regionaal platform Inclusief Ondernemers Netwerk (kortweg ION) Vallei brengt werkgevers in contact met de bestaande initiatieven voor inclusie en participatie en biedt relevante informatie.

ION Vallei is niet bedoeld om bestaande organisaties en initiatieven te vervangen. ‘Integendeel,’ zegt voorzitter Nancy van der Vin van Rosa Novum. ‘Wij werken juist nauw samen met het Werkgeversservicepunt (WSP) en de betrokken overheden, netwerken, re-integratiebureaus en het onderwijs uit de regio. ION Vallei is de plek waar werkgevers elkaar vinden, voor wie wij jaarlijks een aantal bijeenkomsten willen organiseren. Daarnaast proberen we alle relevante themabijeenkomsten in deze regio in kaart te brengen en waar mogelijk op elkaar af te stemmen. Nu worden bedrijven vaak door meerdere organisaties apart benaderd, wat voor werkgevers niet efficiënt is. Eén centraal platform betekent ook dat je een krachtige overlegpartner wordt voor overheden, zorg, onderwijs en andere bedrijven.’

Voor en door ondernemers
Inmiddels heeft ION Vallei stappen gezet om in de regio de werkgevers te mobiliseren. Bestuurslid Gert van Driesten van Bouwbedrijf Kreeft: ‘Mooie bedrijven zoals Toyota Material Handling. Erba Plaatbewerking, Rodenburg Bouw, 4PS, Brink Verkeer, BOOT ingenieurs en Claass.it zijn samen met onderwijsinstellingen Technova College/Upgrade en de Christelijke Hogeschool Ede al bij ons aangesloten. Hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe meer ervaringen we onderling kunnen delen. Want het gaat ons als ondernemersplatform juist om de praktijkvoorbeelden van mede-ondernemers.‘

Sluit je aan!
Ben je ondernemer en doe je al aan inclusie? Of zou je wel inclusief willen ondernemen, maar twijfel je hoe je het aan moet pakken? En wil je weten welke hulp je hierbij kunt krijgen? Aan meedoen met ION Vallei zijn géén kosten verbonden! We vragen je alleen ons logo op je website te plaatsen, zodat we gezamenlijk het inclusief ondernemen meer uitdragen.

Neem contact op met onze Netwerkcoördinator Nel van Vessem via info@ionvallei.nl . Zij kan je meer informatie geven en de intentieovereenkomst toesturen. En bedenk: hoe groter de groep is, hoe interessanter het voor iedereen wordt.

Sluit je aan!

Vraag het aanmeldformulier aan

Meer informatie